vaistai.lt

Jei esate nedraustas PSD, galite turėti problemųValstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) primena, kad draustumas privalomuoju sveikatos draudimu (PSD) garantuoja nemokamą gydymą susirgus: apdraustiesiems mokėti nereikia, nes Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) lėšomis už gydymą sumoka ligonių kasos. Tuo tarpu nedraustiems tenka sumokėti iš savo kišenės, jiems nemokamai teikiama tik būtinoji medicinos pagalba. Daugelis žino, kokius stebuklus daro medikai, naudodami ir įprastas, ir naujas, neretai brangias technologijas, reikalingas tyrimams, procedūroms ar operacijoms; žino, kad gydymui skiriami vaistai ir medicinos pagalbos priemonės (MPP). O už visa tai sumokama PSDF pinigais. 

daugiau
Pasirašytas Lietuvos ir Baltarusijos susitarimas dėl bendradarbiavimo sveikatos apsaugos srityjePasaulio sveikatos asamblėjos 68-ojoje sesijoje dalyvaujanti Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė su Baltarusijos Respublikos sveikatos apsaugos ministru V. I. Žarko pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo sveikatos apsaugos srityje. Susitarimu siekiama gerinti gyventojų sveikatą plėtojant dvišalius santykius sveikatos priežiūros paslaugų teikimo, medicinos personalo rengimo ir kvalifikacijos kėlimo, vaistinių preparatų, medicinos paskirties gaminių ir medicinos technikos cirkuliavimo (judėjimo rinkoje) srityse. Taip pat susitarime numatytos paramos investiciniams projektams sveikatos apsaugos srityje galimybės, pasikeitimas informacija sveikatos apsaugos, įskaitant imunizacijos programas bei kovą su pandemijomis, srityje, fundamentaliųjų ir taikomųjų mokslinių tyrimų medicinos srityje plėtra.
daugiau

Keisis privalomojo sveikatos draudimo įsigaliojimo tvarkaSeimas plenariniame posėdyje priėmė Sveikatos draudimo įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIP-809(4), kuriomis siekiama įgyvendinti Konstitucinio Teismo nutarimą dėl sveikatos draudimo įmokų. Priimtomis pataisomis nuspręsta nuo 2016 m. sausio 1 d. aiškiai nustatyti privalomojo sveikatos draudimo įsigaliojimo pradžią ir pabaigą visiems asmenims: darbuotojai, valstybės tarnautojai, taip pat asmenys, gaunantys pajamas pagal autorines sutartis, apdraustaisiais taps nuo atitinkamo statuso įgijimo dienos iki jo netekimo dienos; asmenys, kurie patys mokės PSD įmokas – nuo tos dienos, kurią jie pradės mokėti PSD įmokas iki to mėnesio, už kurį PSD įmokos sumokėtos, paskutinės dienos.

daugiau

Vietoj PSD įmokų – siekis gauti bedarbio statusąPanevėžio teritorinė ligonių kasa (TLK) baigė susitikimus su savo veiklos zonos teritorinių darbo biržos (TDB) skyrių specialistais. Jų tikslas – išdėstyti šios įstaigos konsultantams pagrindines sveikatos draudimo problemas, su kuriomis susiduria Darbo biržoje registruoti asmenys, taip pat aptarti, kaip didinti bedarbių ir asmenų, ieškančių darbo, informuotumą. Kovo–gegužės mėn. apsilankę Panevėžio ir Utenos TDB skyriuose ligonių kasos specialistai bendravo su TDB skyrių vadovais ir konsultantais, tiesiogiai aptarnaujančiais Darbo biržoje besiregistruojančius asmenis. Diskusijų metu išryškėjo tendencija, kad daugelio asmens sveikatos priežiūros įstaigų (ASPĮ) darbuotojai TDB žino kaip bene vienintelę įstaigą, galinčią suteikti draustumą, tad PSD neturinčius pacientus dažnai nukreipia ten, neinformuoja jų apie pareigą mokėti PSD įmokas. Kitaip tariant, ASPĮ ir gyventojai Darbo biržą laiko pagrindiniu garantu, suteikiančiu PSD.

daugiau
Simontono terapijos seminaras vėžiu sergantiems pacientams bei pagalbą teikiantiems specialistams2015 m. birželio 5 d. Šv. Pranciškaus onkologijos centre (Savanorių g. 4, Klaipėda) vyks Simontono terapijos teorinis praktinis seminaras, kurio programa, sukurta specialiai onkologinėmis ligomis sergantiems žmonėms ir jų artimiesiems, remiasi kūno ir sielos vienovės suvokimu. Simontono terapija pabrėžia emocijų, nuostatų ir įsitikinimų vaidmenį gijimo procese, ji moko, kaip įveikti su liga ir gydymu susijusį stresą. Seminaras skirtas su liga kovojantiems žmonėms bei tiems, kurie juos remia ir teikia pagalbą. Padėti nėra lengva, todėl svarbu žinoti, kaip galima veiksmingai pagelbėti kitam ir sau, susidūrus su bejėgiškumo jausmu, kaip tvarkytis su savo emocijomis būnant šalia.
daugiau

Kvietimų protezuoti dantis – 200 daugiau nei pirmą ketvirtįPanevėžio teritorinė ligonių kasa (TLK) antrąkart šiais metais išsiuntė kvietimus protezuoti dantis asmenims, laukiantiems eilėje ligonių kasų lėšomis apmokamo dantų protezavimo. Juos gavo 624 Panevėžio ir 350 Utenos apskričių gyventojų, t. y. maždaug 200 asmenų daugiau nei pirmąjį šių metų ketvirtį. Primename, kad nuo 2015 m. sausio 1d. vienam asmeniui suteiktoms dantų protezavimo paslaugoms apmokėti skiriama didesnė nei ankstesniais metais pinigų suma. Senatvės pensininkams, dėl neįgalumo nedarbingiems arba iš dalies darbingiems asmenims dantų protezavimo paslaugų išlaidos kompensuojamos pagal faktines dantų protezavimo išlaidas, bet ne daugiau kaip 372,74 Eur. Vaikams skirta galima didžiausia suma – 1146,90 Eur.

daugiau
Kursai medicinos fizikams – vardan pacientų saugumoPirmą kartą Lietuvos ir Baltijos šalių istorijoje Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Radiologijos klinika ir Kauno krašto radiologų draugija kartu su Amerikos medicinos fizikų asociacija (AAPM), Lietuvos fizikų draugija bei Tarptautine medicinos fizikos organizacija (IOMP) gegužės 18–22 d. Kaune organizuoja tarptautinius mokymo kursus „Medicinos fizikos reikšmė radiologinių vaizdų kokybei“. Kursai, kuriuos ves ir paskaitas skaitys AAPM ir IOMP lektoriai, skirti medicinos fizikams. Taip pat radiologams, radiologijos technologams ir radiacinės saugos specialistams bei visiems, naudojantiems radiologinio vaizdinimo medicinoje metodus.
daugiau
„Nedelsk“ tęsia kelionę sostinėjeBalandžio pabaigoje 13-ąją kelionę pradėjęs sveikatinimo projekto „Nedelsk“ rožinis autobusėlis tęsia savo kelionę sostinėje. Pasitikrinti dėl krūties vėžio gegužės 21 d. nemokamai kviečiamos Rudaminos, o 28 d. – Nemėžio seniūnijų gyventojos. Moteris tikrins bei konsultuos geriausi šalies onkologai. „Dar prieš dešimtmetį Lietuvoje kas antra krūties vėžiu susirgusi moteris neišgyvendavo, tačiau šiandien, kai krūties vėžį galima nustatyti vis ankstesnėse stadijose, o ankstyva diagnostika leidžia onkologams taikyti individualų gydymą, mirštamumas mažėja“, – sako projekto „Nedelsk“ iniciatorė Agnė Zuokienė. Ji pastebi tendenciją, kad moterys vis labiau rūpinasi sveikata, nors dalis jų vis dar atidėlioja vizitą pas gydytoją.
daugiau
Sveikatos apsaugos ministrė dalyvauja Pasaulio sveikatos asamblėjos 68-ojoje sesijojeSveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės vadovaujama delegacija gegužės 18-21 d. dalyvauja Ženevoje (Šveicarijos Konfederacija) vykstančioje Pasaulio sveikatos asamblėjos 68-ojoje sesijoje. Asamblėjos metu bus svarstomi svarbūs Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) veiklos klausimai, užkrečiamosios, lėtinės neinfekcinės ligos, sveikatos užtikrinimas viso gyvenimo laikotarpiu, taip pat vyks Pasaulio sveikatos organizacijos Vykdomosios Tarybos narių rinkimai. Pasaulio sveikatos asamblėja – tai kasmetinis 194 PSO valstybių narių susitikimas.
daugiau
Gydymo įstaigų vadovai patirties sėmėsi VokietijojeRespublikinės Šiaulių ligoninės generalinis direktorius Petras Simavičius drauge su šalies gydymo įstaigų vadovų delegacija dalyvavo Lietuvos gydytojų vadovų sąjungos organizuotoje išvykoje į Vokietiją. Savaitę Vokietijos Žemutinės Saksonijos žemės Celės vadybos universitete vyko mokymai „Sveikatos apsaugos efektyvumo didinimas ir ligoninės vadyba“. Medikams buvo rengiami seminarai, vizitai į gydymo įstaigas, įteikti sertifikatai.
daugiau
3831 - 3840 iš 4763 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  381 382 383 384 385 386 387 388 389 390  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos